Vítejte na stránkách zabývajících se seznamem některých z dnešního pohledu starších typů procesorů společnosti Intel. Níže uvedený seznam je primárně zaměřen na procesory s taktem od 2GHz nahoru a měl by vám pomoci se poněkud lépe vyznat v různých revizích, rychlosti FSB, typu patice (socketu), výrobního procesu, počtu či typu jader a několika dalších údajů. Seznam procesorů je celkem dlouhý a již v listopadu 2006 dosáhl počtu 500 typů. Veškeré informace pocházejí z originálních zdrojů Intel Corporation, případné chyby se snažíme korigovat, ale i sám Intel má ve svých údajích mnoho překlepů a logických chyb, někdy se dokonce rozchází v technických údajích jednoho typu procesoru na více místech, což by se snad vzhledem k tak obrovskému množství modelů dalo odpustit. Následující tabulka o sobě netvrdí, že žádné chyby neobsahuje, ale snad jich tu moc není. Tabulka však již není od konce roku 2008 aktualizována (nejsou lidi :-).
A nyní se tedy podívejme co zde máme za dostupné informace o procesoru Intel Pentium D se sSpec SL9KA a CPUID 0F65h. U některých typů se může zobrazit i horní obrázek štítku z dodávané krabičky s technickými údaji. Pod ním pak bývá foto samotného procesoru z obou stran. V levém sloupci, který se zobrazuje vždy pak najdete technické informace a parametry zvoleného procesoru. Je nám velmi líto, ale tento projekt byl na začátku roku 2008 ukončen a již se v něm nadále nepokračuje. Veškeré fotky z tohoto webu jsou volně k dispozici, jedinou podmínkou pro jejich využití je uvedení zdroje - www.cpufoto.eu.

Seznam a technické parametry procesoru Intel SL9KA

CPU
Intel Pentium D SL9KA

SL9KA
TYPE
D925
FREQUENCY
3000 MHz
CPU FSB
800 MHz
MULTIPLICATOR
15x
REVISION
D0
L2 CACHE
2x2048 KB
L3 CACHE
--
VOLTAGE
1.250V-1.400V
SOCKET
775 / FC-LGA4
MANUFACTURED
65nm
CORE NUMBER
2
sSPEC
SL9KA
CPUID
0F65h
PLATFORM (PCG)
05A
EXT. MEMORY 64 (EM64T)
--
HYPER-THREADING (HT)
--
SPEEDSTEP TECH. (EIST)
YES
TRUSTED EXECUT. (TXT)
--
VIRTUALIZATION (VIIV)
--
XD BIT (NX/EDB)
YES
THERMAL MON. II (TM2)
--
ENH. HALT STATE (EHS)
--
ORDER CODE BOX
BX80553925
ORDER CODE OEM
HH80553PG0804MN
CORE NAME
Presler
INTEL WEB INFO
ProcessorFinder
OTHER CPU INFO
 
 

QUALCOMM ATHEROS DRIVER's * REALTEK DRIVER's * AMD and ATI DRIVER's * USB 3.0 DRIVER's * VIA/VIATECH DRIVER's * MSI BIOS * ZIDA BIOS * WiFi DRIVER's